Changsha SAIYISI Technology Co. Ltd

Alle Kategorier

Hjem> Sak&Nyheter

Tips for transport av luftheiser

Tid: 2022-08-29 Treff: 97

未 标题-2

Ikke alle luftheiser er skapt like, og derfor er det viktig å sørge for at du forstår inn og ut av din.

Luftheiser er kjøretøymonterte enheter som brukes til å hjelpe arbeidere med å utføre oppgaver på forhøyede nivåer. Enten har du lagt merke til dem når et forsyningsselskap jobber med en kraftledning, eller kanskje et bedriftskontor får pusset vinduene. Dette er praktiske hevingsmidler sammenlignet med stiger, takket være deres mobilitet og fleksibilitet i funksjon.

Men før du kan bruke luftheisen til å hjelpe deg med jobbene og oppgavene dine, er det et spørsmål om å få luftheisen til bestemmelsesstedet. Vurder noen av disse tipsene for å sikre at luftheisen din kommer trygt og sikkert til arbeidsstedet. En riktig transitt sikrer ikke bare sikkerheten til utstyret ditt, men også sikkerheten til deg og dine medoperatører. Det er også inkludert litt informasjon om farene ved bruk av luftheiser og hvordan du sjekker luftheisene dine for optimal drift.

1. Se din driftshåndbok

Ikke alle luftheiser er skapt like, og derfor er det viktig å sørge for at du forstår inn og ut av din. Dette er viktig ikke bare når du bruker luftheisen for å få jobben gjort, men det kommer til å være viktig for når du får lastet luftheisen på en lastebil og når du prøver å få den av. . Disse øyeblikkene er avgjørende fordi et feiltrinn kan resultere i utstyrsskade og personskade på deg eller dine medarbeidere.

2. Klargjør luftheisen på riktig måte for transport

Når du klargjør luftløfteren for transport, sørg for at bommen er helt tilbaketrukket og ikke forlenget. Hvis den har en 360-dreieskive, sørg for at den har sirkelende hjul og at eventuelle aksler er helt tilbaketrukket. Hvis luftløfteren din er en sakseløfter, sørg for at den er helt senket og brettet.

Ikke oppbevaring av luftheisen før transport kan føre til en ulykke, skade luftheisen og muligens skade deg selv og de rundt deg.

3. Forebygging av kollisjoner og andre ulykker under transport

Hvis luftheisen din har en dreieskive, sørg for at den er ordentlig låst slik at den ikke roterer og svinger mens den transporteres. Dette kan også forårsake skade på kjøretøyet eller passasjerene. Et verste tilfelle ville være å forårsake skade på omgivelsene dine når luftheisen svinger rundt.

4. Unngå tipp

Enten dine luftløftere er på den lettere siden eller er tyngre enn de fleste, er det lurt å bruke kjettinger og stropper for å holde maskinen og alle bevegelige deler nede når du transporterer den. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til at deler som beveger seg fritt, for eksempel dreieskiven hvis den ikke er låst, eller at bommen tilfeldigvis forlenges ved en merkelig tilfeldighet. Enhver av disse ulykkene kan føre til skade på kjøretøyet, utstyret ditt og skade på arbeidere og tilskuere. Dette kan også bidra til å forhindre løpende luftheiser hvis den ikke er parkert riktig på lastebilen din. Det er best å sørge for at kjettinger og stropper er designet spesielt for kjøretøy og tunge deler.

5. Laste og slippe av luftheisen

Når du laster og slipper luftløfteren, må du være forsiktig og kjøre veldig sakte når du går på eller av lastebilen. Sørg for at du har en kollega eller to som kan hjelpe deg med å veilede deg på og av lastebilen for å unngå uhell. Et andre eller tredje par øyne kan også bidra til å sikre at det ikke er noen kollisjonsulykker mens du får luftløfteren av lastebilen og på plass på arbeidsplassen.

6. Internasjonal forsendelse

Hvis du av en eller annen grunn trenger å transportere luftheisene til utlandet eller over en internasjonal grense, er det best å konsultere en kvalifisert fraktebåt for å hjelpe til med flytting av slikt utstyr.

Angående drift og opplæring i samsvar med OSHA

Sørg for at enten du eller luftløftoperatørene dine har de riktige kvalifikasjonene gjennom riktig opplæring. Det finnes opplæringskurs og programmer som også kan hjelpe deg med å forberede operatørene dine bedre på bruken av luftheiser. Uansett hvor operatørene dine bør få opplæring i luftløft, sørg for at opplæringen inkluderer faktorer og problemer som:

· Elektriske farer, elektrisk støt og prosedyrene for å håndtere dem eller unngå dem;

· Farer for fall og fallende objekter og prosedyrene for å håndtere dem;

· Vurdere for usikre forhold og hvordan man unngår dem;

· Forstå de riktige operasjonene til luftheisen;

· Demonstrere kunnskap og ferdigheter om hvordan man betjener en luftheis etter å ha lært riktige operasjoner; og

· Utføre utstyrsinspeksjoner.

Omskolering bør også iverksettes dersom ulykker skulle inntreffe eller en fare på arbeidsplassen oppdages og ikke ble adressert av operatøren. Å sikre riktige sikkerhetsprosedyrer kan bevare liv, samt forhindre skade på utstyr og omgivelser.

Angående riktig inspeksjon av utstyr

Riktig inspeksjon av luftløfteren kan utgjøre forskjellen mellom å ha optimal drift og ha et sammenbrudd midt i en oppgave, slik at en arbeider blir strandet.

Det anbefales av OSHA at du bør inspisere følgende komponenter før du bruker luftheisen under ethvert arbeidsskift:

Angående kjøretøyet som luftløfteren er lastet:

· Sjekk væskenivåene (olje-, hydraulikk-, drivstoff- og kjølevæskenivåer) og søk etter eventuelle væskelekkasjer som kan påvirke disse nivåene.

· Sjekk hjulene og dekkene for integritet og luft.

· Kontroller batteriet for å sikre at det fungerer.

· Kontroller kontrollene på lavere nivå.

· Sjekk styringen og bremsene for eventuelle defekter eller merkelige endringer.

· Sjekk lysene, målerne og hornet for å sikre at de fungerer som de skal.

Disse er viktige for sikkerheten, spesielt når du trenger å varsle andre rundt deg om din tilstedeværelse og at det pågår arbeid.

Angående komponentene til selve luftløfteren:

· Sørg for at alle drifts- og nødkontroller er funksjonelle.

· Kontroller at du har nødvendig verneutstyr om bord.

· Inspiser de hydrauliske, luft-, pneumatiske, drivstoff- og elektriske systemene.

· Kontroller eventuelle isolasjonskomponenter.

· Hold øye med eventuelle manglende advarsler eller instruksjonsmerker. Disse bør byttes ut hvis de mangler.

· Kontroller låsepinner, fester, kabler og ledningsnett.

· Sjekk rekkverkssystemet ditt.

· Søk etter eventuelle manglende eller løstsittende deler og rapporter dem. Disse kan føre til fallulykker, sammenbrudd av utstyr og skader.

Profesjonell hjelp med utstyrstransport

I noen tilfeller kan det hende du trenger profesjonell hjelp til å transportere luftheisen. Med profesjonelle tjenester kan du trygt og raskt få utstyret dit det trenger, og ved hjelp av en tredjepart reduserer du også sjansene for at dine egne operatører og arbeidere risikerer å bli skadet i ferd med å transportere luftheis.

Uansett hvordan du velger å transportere luftheisene dine, husk at sikkerhet bør være din høyeste prioritet. Med riktig opplæring og sikkerhetstiltak kan du få luftheisene dit de er nødvendige for å få jobben gjort.


Hot kategorier